Окръжна прокуратура-Варна поиска прекратяване дейността на две сдружения, чиято дейност

...
 Окръжна прокуратура-Варна поиска прекратяване дейността на две сдружения, чиято дейност
Коментари Харесай

Прокуратурата иска закриване на организации заради „лов на мигранти“ и насаждане на омраза

 

Окръжна прокуратура-Варна изиска преустановяване активността на две сдружения, чиято активност е ориентирана против суверенитета, териториалната целокупност и единството на нацията, към разпалване на етническа или религиозна омраза.

Двете сдружения с нестопанска цел са регистрирани през 2014 година.

Касае се за съдружие Българско национално придвижване „ Шипка “ и съдружие Български воински съюз „ Васил Левски “, ръководени от трима мъже - Д.С. на 62 година, В.Р. на 65 година и И.Л. на 30 година

 Предупреждения за порои и стихии и през идващите 24 часа 2 мин. Предупреждения за порои и стихии и през идващите 24 часа  3 мин. " За 5 година съм излизал 10-15 пъти ": Защо млад мъж в инвалидна количка е блокиран в дома си  Започва престъпно следствие за гибелта на Матю Пери от „ Приятели “ 2 мин. Започва престъпно следствие за гибелта на Матю Пери от „ Приятели “  3 мин. " Тренд ": ГЕРБ " отлепва " с 10%, три партии се борят за второто място  Откриха тялото на мъж край Кресна (СНИМКИ) 1 мин. Откриха тялото на мъж край Кресна (СНИМКИ)  Опасно разрушение на постройка в центъра на София: Отломки от нея едвам не удрят хора 3 мин. Опасно разрушение на постройка в центъра на София: Отломки от нея едвам не удрят хора  Предупреждения за порои и стихии и през идващите 24 часа 2 мин. Предупреждения за порои и стихии и през идващите 24 часа  3 мин. " За 5 година съм излизал 10-15 пъти ": Защо млад мъж в инвалидна количка е блокиран в дома си  Започва престъпно следствие за гибелта на Матю Пери от „ Приятели “ 2 мин. Започва престъпно следствие за гибелта на Матю Пери от „ Приятели “  3 мин. " Тренд ": ГЕРБ " отлепва " с 10%, три партии се борят за второто място  Откриха тялото на мъж край Кресна (СНИМКИ) 1 мин. Откриха тялото на мъж край Кресна (СНИМКИ)  Опасно разрушение на постройка в центъра на София: Отломки от нея едвам не удрят хора 3 мин. Опасно разрушение на постройка в центъра на София: Отломки от нея едвам не удрят хора

Двете организации са употребявали обществени мрежи и електронни уеб сайтове, с цел да доближават до съидейници и посредством разнообразни изявления са успявали да притеглят симпатизанти към концепциите си.

Официалните им цели, съгласно устава на сдруженията, са развиване и одобряване на духовните полезности, гражданското общество, опазването на здравето, образованието, науката, културата, техниката, технологиите, физическата просвета, както и други действия с патриотична устременост.

Получени са 11 оперативни сигнала, ревизират се лица, адресите им и техните коли

Същевременно обаче, зад опитите да се повдига българския дух в изявления на електронните им страници, както и в профилите им в обществените мрежи, е открито нарушаване на член 44, алинея 2 от Конституцията на Република България, съгласно който се „ не разрешават организации, чиято активност е ориентирана против суверенитета, териториалната целокупност на страната и единството на нацията, към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна омраза, към нарушение на правата и свободите на жителите, както и организации, които основават секрети или военизирани структури, или се стремят да реализират задачите си посредством принуждение “.

В хода на инспекцията на активността на сдруженията, осъществена от Окръжна прокуратура-Варна, са установени текстове, в които се насажда ненавист на верски и етнически симптом, както и апели за разпра с непознати жители, представители на избрани етноси и религии.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР